지속 가능성에 대한 소개
무엇이 지속 가능한 농업인가?
지속 가능한 농업은 소비자와 동물들을 위해 건강에 좋은 먹거리를 기르는 방식이며, 환경에 해를 주지 않으며, 농민들을 위해 자비로우며, 동물을 존중하고, 농민들에게 정당한 임금을 제공하고, 농촌 공동체를 지지하고 고양시킨다.
이러한 형태의 농업의 특성은 다음을 포함한다:
보존과 보호
환경으로부터 가져온 것은 다시 되돌려 주며, 그래서 땅 그리고 물, 토양과 공기와 같은 자원들은 재충전될 수 있고 미래 세대에게도 이용 가능할 수 있다. 지속 가능한 농업에서 온 쓰레기들은 농장의 시스템 내에 머물며 축적이나 오염을 야기하지 말아야 한다. 또한, 지속 가능한 농업은 수송 비용과 화석연료의 사용을 최소화하는 것을 추구하고, 가능한 한 지역에 기초한다.
생물다양성 농장은 다른 종류의 식물들과 동물들을 기르며, 그것들은 토양을 배양하기 위하고 병해충의 발발을 예방하기 위하여 밭 주변으로 돌려 짓는다. 화학적인 농약들은 피수적일 때만 최소한으로 사용된다; 많은 지속 가능한 농장들은 어떤 형태의 화학물질을 사용하지 않는다.
동물 복지 동물들은 자비롭게 그리고 존중으로 다루어지며, 잘 보호된다. 그들은 풀을 뜯어 먹고, 발길질을 하거나 모이를 쪼아먹는 것과 같이, 그들의 자연적인 행동들을 하도록 허락되며 그들의 종에 적합한 천연적인 음식이 제공된다.
경제적으로 실행 가능한 농민들은 정당한 임금을 벌며 정부로부터의 보조금에 의존하지 않는다. 지속 가능한 농민들은 농촌 공동체를 강화시키는 것을 돕는다.
사회적으로 공정한 노동자들은 공정하게 대우를 받으며 경쟁력 있는 임금과 복지혜택을 받는다. 그들은 안전한 환경에서 일을 하며 적절한 생활 환경과 음식이 제공된다.
1990년에, 미국 정부는 공법 101-624, 표제 16, 소표제 A, 1683장에 지속 가능한 농업을 “장기적인 기간에 걸쳐, 인간의 먹거리와 섬유의 요구도를 충족시키고; 환경의 질과 농업 경제가 의존하고 있는 자연 자원의 기초를 강화시키며; 재생 불가능한 자원과 농장 안 있는 자원을 가장 효율적으로 이용하며, 적절한 곳에서, 자연적인 생물 순환과 조절을 통합하며; 농장 운영의 경제적인 실행 가능성을 지속시키며; 또한 대체로 농민들의 삶과 사회 의 질을 증진시킨다.”고 정의하였다.
지속 가능한 농업과의 혼돈은 그 정의가 엄격한 형태의 규칙이라기 보다는 더 철학이나 삶의 태도이며, 농민들은 그 의미를 다르게 해석할 수 있다는 것이다. 더해서, 지속 가능성을 위한 어떤 기준을 따라야 할 법률적인 의무가 없어서, 식품은 실제 그렇지 않을 때도 지속 가능하다는 표시를 할 수 있다. 자연적이거나 케이지를 사용하지 않는다는 것과 같은 이런 종류의 식품을 묘사하는 많은 용어들이 법률적이거나 명확한 정의를 가지고 있지 않다 (비록 USDA는 현재 이것에 대하여 작업을 하고 있지만). 예를 들면, 케이지를 사용하지 않는 닭은 케이지에서 사육되지는 않을지 모르지만, 그들은 옥내의 우리에서 과밀한 환경에서 길러질지도 모르며, 그것은 여전히 비 인도적이다. 이러한 혼돈을 야기하는 상품 표시에 대한 설명을 위하여 우리의 Sustaniable Dictionary를 참고하라.
이야기 듣는 것처럼, 우리는 절대 다수의 지속 가능한 농장들은 부지런하고, 정직하며 진실한 사람들인 가족 농민들에 의해 운영된다는 것을 강조해야 한다. 그들은 낮과 밤의 모든 시간들을 당신들에게 가장 신선하고, 맛이 좋으며, 최상의 품질의 먹거리가 이용 가능하도록 하기 위하여 일을 한다. 당신은 당신의 먹거리와 어떻게 다시 연결시키고 더 지속 가능하게 먹는지를 알기 위하여 더 많은 것들을 읽어야 한다.
만일 어떤 점에서 당신이 혼돈을 한다면, 지속 가능하게 먹는 것으로 변화시키는 것은 하나의 과정이며 약간의 시간이 걸릴 것이라는 것을 기억하라. Sustainable Table은 이러한 전환을 가능한 한 쉽게 해 주고 어떤 혼돈을 통과해서 당신을 안내하기 위하여 설립되었다.
지속 가능한 농업은 법 또는 규정이라기보다는 다소 삶의 방식이다. 당신이 가지게 되는 각각의 단계는 당신과 당신의 가족에게 이점을 줄 것이며 미래 세대를 위하여 이 행성을 보존하고 보호하는데 도움이 된다.
----------------------------------------------------------------------------------------------
Introduction to sustainability
What is sustainable agriculture?
Sustainable agriculture is a way of raising food that is healthy for consumers and animals, does not harm the environment, is humane for workers, respects animals, provides a fair wage to the farmer, and supports and enhances rural communities.
Characteristics of this type of agriculture include:
Conservation and preservation. What is taken out of the environment is put back in, so land and resources such as water, soil and air can be replenished and are available to future generations. The waste from sustainable farming stays within the farm’s ecosystem and cannot cause buildup or pollution. In addition, sustainable agriculture seeks to minimize transportation costs and fossil fuel use, and is as locally-based as possible.
Biodiversity. Farms raise different types of plants and animals, which are rotated around the fields to enrich the soil and help prevent disease and pest outbreaks. Chemical pesticides are used minimally and only when necessary; many sustainable farms do not use any form of chemicals.
Animal welfare. Animals are treated humanely and with respect, and are well cared for. They are permitted to carry out their natural behaviors, such as grazing, rooting or pecking, and are fed a natural diet appropriate for their species.
Economically viable. Farmers are paid a fair wage and are not dependent on subsidies from the government. Sustainable farmers help strengthen rural communities.
Socially just. Workers are treated fairly and paid competitive wages and benefits. They work in a safe environment and are offered proper living conditions and food.
In 1990, the US government defined sustainable agriculture in Public Law 101-624, Title XVI, Subtitle A, Section 1683, as “an integrated system of plant and animal production practices having a site-specific application that will, over the long term, satisfy human food and fiber needs; enhance environmental quality and the natural resource base upon which the agricultural economy depends; make the most efficient use of nonrenewable resources and on-farm resources and integrate, where appropriate, natural biological cycles and controls; sustain the economic viability of farm operations; and enhance the quality of life for farmers and society as a whole.”
The confusion with sustainable agriculture is that the definition is more a philosophy or way of life than a strict set of rules, and farmers can interpret the meaning differently. In addition, there is no legal obligation to follow any of the criteria for sustainability, so food can be labeled sustainable when in actuality it isn’t. Many terms that describe this type of food, such as natural or cage free, do not have a legal or clear definition (though the USDA is currently working on this). For example, cage-free chickens might not be raised in cages, but they could be raised in overcrowded conditions in indoor barns, which is still inhumane. See our Sustainable Dictionary for an explanation of these confusing labels.
That said, we must stress that the vast majority of sustainable farms are run by family farmers who are hardworking, honest and sincere people. They work all hours of the day and night to bring you the freshest, tastiest, best quality food available. Read on to find out how you can reconnect with your food and eat more sustainably.
If at any point you become confused, please remember that changing to sustainable eating is a process and will take a little time. Sustainable Table has been created to help make this transition as easy as possible and to guide you through any confusion.
Sustainable agriculture is more a way of life than a law or regulation. Each step you take benefits both you and your family, and helps preserve and protect the planet for future generations.
|